Enkelt äppelmos

Recept på enkelt äppelmos. Äppelmoset håller cirka en månad i kylen eller cirka ett år i frysen.

Ingredienser

  • 2 kg äpplen
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i grova bitar. Lägg äppelbitarna i en kastrull med socker och vatten.

  2. Sjud under lock och rör om ofta så att det inte bränner i botten. Koka 10-15 min, tills äpplena mosats.

  3. Häll upp moset i varma, väl rengjorda burkar och sätt genast på locket. Låt svalna i rumstemperatur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!