Enkel tomatsås

En skvätt vin och en gnutta socker är allt som behövs för att sätta extra piff på bekväma burktomater.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 2 burk tomater - krossade
  • 2 dl rött vin
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk oregano

Gör så här

  1. Skala, hacka och fräs vitlök och lök mjuka i oljan i en kastrull utan att de tar färg, ca 1 minut.

  2. Tillsätt tomater, vin, socker, salt och örtkrydda. Koka upp såsen under omrörning och sjud under lock 30 minuter. Smaka av.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!