00000

En underbart god fiskrätt som dessutom är smart för att alla ingredienser, även de till salladen, kan köpas hem långt i förväg. Riv parmesanost själv från en hel bit – det blir mycket godare än med färdigriven. Bönorna till salladen kan varieras med andra sorter om man vill men det är fint att ha olika färger.

För 4 person(er)

Ingredienser

12 rödspättafilé
0,5 tsk salt
1 burk peperoni & olive, Zeta
2 dl vatten
1 msk konc fiskfond
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl parmesanost, nyriven

Bönsallad

2 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk senap
2 morötter
410 g cannellonibönor
410 g kidneybönor
0,5 tsk salt

1. Sätt ugnen på 150°.
1. Lägg fiskfiléerna med den vita skinnsidan uppåt och salta dem. Fördela peperoni & olivblandningen på filéerna och rulla ihop dem.
2. Lägg filéerna i en ugnssäker form med skarven nedåt. Blanda vatten med fiskfond och häll över. Salta, peppra och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min tills osten fått fin färg.
3. Bönsallad: Vispa ihop olja, vinäger, vitlök och senap. Skala och grovriv morötterna. Skölj bönorna, blanda allt i en skål. Smaka av med salt.
4. Servera fisken med bönsalladen, grovstött potatismos och ev några dillkvistar.