Enkel rabarberkaka

Recept på enkel rabarberkaka som bakas snabbt och lätt, kanske med hemodlade rabarber.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl rabarber - skuren i bitar

Garnering

  • pärlsocker
  • 20 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Tryck ner rabarber ganska tätt. Skiva över smör på kakan med t ex en osthyvel. Strö över pärlsocker.

  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den serveras.

  4. Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!