3.93.93.93.93.9

Recept på enkel rabarberkaka som bakas snabbt och lätt, kanske med hemodlade rabarber.

För 10 bitar:

Ingredienser

2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 dl rabarber, skuren i bitar

Garnering:

pärlsocker
20 g smör

15 minuter + 30 minuter i ugn

Enkel rabarberkaka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 22-24 cm i diameter. Tryck ner rabarber ganska tätt. Skiva över smör på kakan med t ex en osthyvel. Strö över pärlsocker.
  3. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den serveras.

Recept Eva Nordlinder, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar