4.14.14.14.14.1

Här är det bara pajskalet som ska gräddas i ugnen – sedan lägger du i den svala fyllningen. Krabbköttet kan bytas mot räkor.

För 8 portioner

Ingredienser

Pajdeg

125 g smör
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 msk vatten

Fyllning:

2 burkar krabba, (à 170 g)
1 kruka dill
0,5 purjolök, (det vita)
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk chilisås, t ex Heinz
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

30 minuter + 30 minuter i kyl + 15 minuter i ugn

Enkel krabbpaj – gör så här:

  1. Tärna smöret. Kör smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter,  med löstagbar kant. Ställ i kylen 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Grädda pajskalet gyllenbrunt mitt i ugnen 15–20 min.
  4. Fyllning: Låt krabban rinna av. Finhacka dillen. Ansa och finhacka purjolöken. Blanda krabba, dill, purjolök, crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.
  5. Fördela fyllningen i pajskalet strax före servering.
Fler recept med: Buffémat, Fisk, Kräftskiva, Matpaj, Skaldjur