Enkel krabbpaj

Här är det bara pajskalet som ska gräddas i ugnen – sedan lägger du i den svala fyllningen. Krabbköttet kan bytas mot räkor.

30 min + 30 min i kylen

Enkel krabbpaj

1. Tärna smöret. Kör smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter) med lös-tagbar kant. Ställ i kylen 30 min.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Grädda pajskalet gyllenbrunt mitt i ugnen 15–20 min.
5. Låt krabban rinna av. Finhacka dillen. Skölj och finhacka purjolöken. Blanda krabba, dill, purjolök, crème fraiche, majonnäs, chilisås, 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar i en bunke.
6. Fördela fyllningen i pajskalet strax före servering.

Recept från /LagaLätt