Enkel krabbpaj

Här är det bara pajskalet som ska gräddas i ugnen – sedan lägger du i den svala fyllningen. Krabbköttet kan bytas mot räkor.
Maria Zihammou
Foto: Carina Gran

Pajdeg

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2 burkar krabba - (à 170 g)
  • 1 kruka dill
  • 0,5 purjolök - (det vita)
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk chilisås - t ex Heinz
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tärna smöret. Kör smör och mjöl till en smulig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter,  med löstagbar kant. Ställ i kylen 30 min. Sätt ugnen på 200°.

  3. Grädda pajskalet gyllenbrunt mitt i ugnen 15–20 min.

  4. Fyllning: Låt krabban rinna av. Finhacka dillen. Ansa och finhacka purjolöken. Blanda krabba, dill, purjolök, crème fraiche, majonnäs, chilisås, salt och peppar i en bunke.

  5. Fördela fyllningen i pajskalet strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!