44444

Snabbaste receptet på god fiskgryta hittar du här! Lax och kummel får underbar smak av saffran, vitt vin och hummerfond.

För 6 personer:

Ingredienser

400 g laxfilé, utan skinn och ben
400 g kummelfilé
500 g potatis
250 g fänkål
1 gul lök, liten
1 msk rapsolja, eller olivolja
0,5 g saffran
4 dl vatten
2 dl vitt vin, torrt
2 msk hummerfond, konc
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 tomater
2 salladslökar

Tillbehör:

aioli

30 minuter

Enkel fiskgryta – gör så här:

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Ansa fänkålen och skär i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs potatis, fänkål och lök i  olja 2-3 min under omrörning, Tillsätt saffran, vatten, vin, hummerfond, salt och cayennepeppar. Låt koka under lock tills potatisbitarna känns mjuka, ca 15 min.
  2. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar och blanda ner dem i grytan. Skär fisken i 2 cm stora bitar och blanda ner dem i grytan. Stäng av värmen och låt grytan stå ca 5 min.
  3. Ansa och strimla salladslöken.  Strö salladslöken över grytan och servera aioli.