00000

Snabbaste receptet på god fiskgryta hittar du här! Lax och kummel får underbar smak av saffran, vitt vin och hummerfond.

För 6 personer

Ingredienser

500 g potatis
250 g fänkål
1 gul lök liten
1 msk rapsolja eller olivolja
0,5 g saffran
4 dl vatten
2 dl vitt torrt vin
2 msk hummerfond
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 tomater skållade och skalade
400 g laxfilé
400 g kummelfilé
2 salladslökar finstrimlade

Enkel fiskgryta

 

1. Skala potatis och skär i bitar. Ansa fänkålen och skär i bitar. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en gryta och fräs alltsammans några minuter under omrörning, Tillsätt saffran, vatten, vin, hummerfond, salt och cayennepeppar och koka under lock tills potatisbitarna känns mjuka.
2. Skålla och skala tomaterna. Skär dem i bitar och blanda ner dem. Skär fiskfiléerna i 2 cm stora bitar och blanda ner dem. Stäng av värmen och låt grytan stå ca 5 min.
3. Strö finstrimlad salladslök över och servera eventuellt med en vitlöksmajonnäs, s k aioli.