00000

Välj en fast fisksort till den här grytan. Färsk fisk eller fryst och tinad går lika bra.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g vit fiskfilé, t ex sej, hoki eller torsk, (MSC-märkt)
2 lökar, gärna färska, gula
2 vitlöksklyftor
4 tomater
3 msk olivolja
2 msk rosmarinblad
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 dl vatten

Tillbehör:

600 g potatis, kokt
50 g bröd/pers

1. Skala och skär löken i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Skär tomaterna i bitar.
2. Skär fisken i portionsbitar. Bryn fisken i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.
3. Lägg lök, vitlök och rosmarinblad i pannan och fräs ca 2 min. Tillsätt tomaterna och fräs ca 2 min. Vänd fisken försiktigt, salta och peppra. Ringla över vattnet och sjud under lock ca 5 min. Servera med kokt potatis och bröd.

Ca 500 kcal per portion
14 g fett 34 g protein
56 g kolhydrater