Enkel fisk- och tomatpanna

Välj en fast fisksort till den här grytan. Färsk fisk eller fryst och tinad går lika bra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g vit fiskfilé - t ex sej, hoki eller torsk (MSC-märkt)
  • 2 lökar - gärna färska gula
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk rosmarinblad
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl vatten

Tillbehör

  • 600 g potatis - kokt
  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Skala och skär löken i mindre bitar. Skala och skiva vitlöken. Skär tomaterna i bitar.

  2. Skär fisken i portionsbitar. Bryn fisken i olja i en stekpanna ca 1 minut på varje sida.

  3. Lägg lök, vitlök och rosmarinblad i pannan och fräs ca 2 min. Tillsätt tomaterna och fräs ca 2 min. Vänd fisken försiktigt, salta och peppra. Ringla över vattnet och sjud under lock ca 5 min. Servera med kokt potatis och bröd. Ca 500 kcal per portion 14 g fett 34 g protein 56 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!