Enkel blåbärsglass (utan glassmaskin)

Blåbärsglass serveras gärna med färska bär till. Variera med hallon och jordgubbar.
Petra Lindstrand
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 4 dl blåbär
  • 1,5 msk strösocker
  • 2,5 dl vaniljvisp

Gör så här

  1. Blanda blåbär och socker och mixa slätt med mixerstav (den här mixerstaven från Bosch tycker vi som jobbar i Provköket är allra bäst!).

  2. Vispa vaniljvispen tjock och fluffig i en annan bunke. Rör i blåbärssmeten.

  3. Häll upp smeten i en form och täck med plastfolie. Ställ in i frysen ca 6 timmar. Låt glassen tina lätt före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!