Enkel äppelkaka med mandel

Enkel äppelkaka med mandel är en saftig och god kaka. Här behövs en mindre form eller stekpanna. Äppelsmaken ska vara tydlig, så välj aromatiska svenska äpplen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 äpplen - (à 125 g)
  • 4 skivor smör - hyvlad, ca 25 g
  • 2 msk mandel - flagad eller kokos

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker luftigt. Kärna ur och tärna äpplena. Rör ner äpplen och därefter mjölet i äggvispet.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 20 cm i diameter. Hyvla över smöret direkt från paketet med en osthyvel. Strö över mandel eller kokos.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Servera äppelkakan ljummen med vaniljsås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!