1 timme + 13/4 timme jäsning + gräddningstid
English muffins – gör så här:
- Koka 4-kornskrosset i vatten ca 10 min. Häll av i sil och låt krosset kallna.
- Värm mjölken till 37°. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt rågsikt, vetemjöl, 4-kornskross, ägg och tärnat smör. Arbeta degen smidig ca 10 min i hushållsmaskin. Tillsätt socker och salt när 1 minut återstår.
- Lägg degen i en lätt oljad bunke och låt jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Skrapa ut degen på lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut till en platta, 1–2 cm tjock. Stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter.
- Häll grahamsgrynen på ett fat. Spraya degrundlarna med vatten ur en sprayflaska och vänd dem i grynen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 45 min.
- Värm en torr stekpanna och stek bröden på låg medelvärme ca 3 min på vardera sida, tills de fått fin färg och blivit genomgräddade. Lägg på galler för att svalna.