Engelsk fruktkaka

Kakan blir bara bättre om den får ligga till sig. Packa i folie och förvara i kyl.

Engelsk fruktkaka

 

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Smörj och bröa en brödform, ca 1 1/2 liter.

3. Skär fikonen i grova strimlor eller tärningar. Lägg dem i en liten skål och häll över konjaken. Låt dem stå och dra ett par timmar.

4. Rör matfettet och sockret pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.

5. Blanda i russin, cocktailbär, fikonen med sin konjak, kryddorna och citronskalet. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i formen.

6. Grädda på galler i botten av ugnen 1 1/4–1 1/2 timme.

7. Skär till ett täcke av vit marsipan. Se till att det är bredare än kakan så att det hänger ned lite på långsidorna. Färga två bitar marsipan i rött och grönt, forma sedan till järneksblad och -bär och placera ovanpå det vita täcket.

Recept från