Energikaka

Extra energi behövs när orken tryter, denna fruktkaka är oemotståndlig, söt, seg och underbart god. Passar bra att ha med på fjället men lika god att äta till kaffet framför brasan. Baka kakan och frys in den. Till barnen kanske det passar bättre med russin, choklad och nötter i en påse. Plus en massa frukt förstås, apelsiner, bananer, äpplen m m.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g frukt - torkad torkad, t ex papaya och aprikoser
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl honung
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Hacka nötter och frukt grovt. Blanda hacket med mjöl och kanel.

  2. Värm honung och socker tills det smälter. Rör ner det mjölblandningen. Bred ut i en bakplåtspappersklädd form, 24 cm i diam. Grädda mitt ugnen ca 35 min. Låt svalna och skär sedan upp små snibbar att njuta när energin tryter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!