Endivesallad med fetaost, valnötter och honungsvinägrett

Servera som förrätt eller på en tallrik vid sidan om huvudrätten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 påse valnötskärnor - (50 g)
  • 1 stor endive - eller 2 små, gul eller röd (ca 150  g)
  • 0,5 påse friséesallad - eller rucola (à ca 80 g)
  • 100 g fetaost

Vinägrett

  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk honung - flytande
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk olivolja

Tillbehör

  • surdegsbaguette

Gör så här

  1. Rosta valnötskärnorna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Lägg endivblad och sallad på tallrikar.

  2. Garnera med osten, delad i mindre bitar, och valnötskärnor. Ställ salladen svalt till serveringen.

  3. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda den över salladen precis före serveringen. Servera med rostad surdegsbaguette.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!