00000

Servera som förrätt eller på en tallrik vid sidan om huvudrätten.

För 4 personer

Ingredienser

1 påse valnötskärnor, (50 g)
1 stor endive, eller 2 små, gul eller röd, (ca 150  g)
0,5 påse friséesallad eller rucola, (à ca 80 g)
100 g fetaost

Vinägrett:

1 msk rödvinsvinäger
2 tsk honung, flytande
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
3 msk olivolja

Tillbehör:

surdegsbaugette

1. Rosta valnötskärnorna i torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Låt kallna. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Lägg endivblad och sallad på tallrikar. Garnera med osten, delad i mindre bitar, och valnötskärnor. Ställ salladen svalt till serveringen.

2. Vispa ihop ingredienserna till vinägretten och skeda den över salladen precis före serveringen. Servera med rostad surdegsbaguette.