Endiveblad med champinjonfyllning

De vackra skålformade bladen blir godis med enkla medel. De minsta bladen som inte går att fylla behöver inte gå till spillo - använd dem i soppor, grytor, bräsera eller gratinera.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 - 2 endiver - mellanstora
  • 1 sats ostfyllning - laxfyllning eller champinjonfyllning

Det här behövs

  • 150 g laxfilé - ben- och skinnfri
  • 1 msk mynta - finstrimlad (kan uteslutas)
  • 2 msk sesamfrön - rostade

Marinad

  • 2 msk spad - från japansk sushiingefära
  • 1 msk ingefära - färsk finriven
  • 2 msk japansk sushiingefära - inlagd, finhackad
  • 1 tsk japansk soja - gärna ljus
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk limesaft

Champinjonfyllning

  • 1 msk persilja - finstrimlad

Det här behövs

  • 75 g champinjoner - eller skogschampinjone, små fasta
  • 0,5 kruka rucola
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gorgonzolafyllning

  • 50 g gorgonzola
  • 2 msk granatäppelkärnor

Endiveblad

  1. Skär bort roten på endiven och dela den i blad. Skär också gärna bort en bit av bladens undersida så att de kan ligga stadigare.

  2. Lägg bladen på ett fat, fördela valfri fyllning i dem och servera.

Laxfyllning

  1. Börja med marinaden. Blanda ingefärsspadet med den färska ingefäran. Låt dra ca 3 min. Sila i en skål.

  2. Vänd ner resten av ingredienserna till marinaden i skålen.

  3. Skär laxen i små tärningar, vänd dem i marinaden och låt marinera 10 min och häll av vätskan. Blanda i myntan.

  4. Fördela laxen i endivebladen, garnera med sesamfrön. Servera genast.

Champinjonfyllning

  1. Skiva svampen. Strimla rucolan fint.

  2. Blanda champinjonerna med oljan i en bunke, tillsätt sedan vinägern. Smaka av med salt och peppar. Rör om och ställ kallt att marinera ca 10 min. Vänd ner rucolan.

  3. Fördela fyllningen i endivebladen.

Gorgonzolafyllning

  1. Skala gärna granatäpplet en dag i förväg och förvara kärnorna i en burk med lock i kylskåp

  2. Fördela gorgonzolan i endivebladen.

  3. Garnera med granatäppelkärnorna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!