Enchiladas med kyckling

Recept på enchiladas med kyckling. Fyllda enchiladas är praktisk vardagsmat som passar både stora och små. Dubbla satsen och bjud in grannarna. 

20 minuter + 15 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°, gärna grill. Strimla kycklingen. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla paprikan. 
  2. Bryn kycklingen i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Ta upp kycklingen på ett fat. Fräs grönsakerna i stekpannan ca 3 min. Blanda ner kycklingen och krydda med paprikapulver, spiskummin, koriander, salt och peppar. Häll över krossade tomater, salsa och vatten och smula i buljongtärningen. Låt puttra ca 5 min.
  3. Fördela hälften av kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg rullarna i en ugnssäker form och häll över resten av röran. Strö på osten.
  4. Gratinera enchiladan mitt i ugnen tills de fått fin färg, ca 15 min. 
  5. Ringla gräddfil på enchiladan och strö över koriander. Servera med sallad. 

 

Recept från