4.74.74.74.74.7

Recept på enchiladas med gurk- och koriandersallad. Enchiladas är en texmex-favorit. En perfekt genväg till sås med hetta är att använda krossade tomater med chilismak.

För 4 personer:

Ingredienser

800 g nötfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin, mald
2 tsk paprikapulver
2 förpackningar krossade tomater, med chilismak ( 500 g)
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Enchiladas:

8 tortillabröd, (340 g)
50 g riven ost

Gurksallad:

1 gurka
1 kruka koriander
1 lime
1 msk rapsolja
1 krm salt

20 minuter + 12 minuter i ugnen

Enchiladas med gurk- och koriandersallad – gör så här:

 

  1. Sätt ugnen på 250°. Skala och hacka lök och vitlök. Stek köttfärs, lök och vitlök i olja i en stor stekpanna. Tillsätt kryddor och krossade tomater. Koka ihop ca 10 min. Krydda med salt och peppar.
  2. Fyll tortillabröden med hälften av köttfärssåsen och rulla ihop.  Lägg dem i en ugnssäker form. Strö över osten och gratinera mitt i ugnen 12–14 min. Ställ resten av såsen i kyl.
  3. Skär gurkan i tärningar. Hacka koriandern. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i tunna skivor. Blanda gurka, koriander och lime med olja och salt.
  4. Servera enchiladan med gurk­salladen.