3.33.33.33.33.3

Enbärssnaps med citron och gurka passar bra till sillen på julbordet. Enbärs-essensen ska dra 3 dagar i rumstemperatur, och kan sedan sparas 1 vecka i kylen.

För 35 cl:

Ingredienser

1 flaska brännvin special, (35 cl)
10 enbär
1-2 msk honung, flytande
1 citron
2 remsor gurka, hyvlade

10 minuter + 3 dygn att dra

Enbärssnaps med citron och gurka – gör så här:

  1. Enbärsessens: Stöt enbären och blanda dem och honung med 1 dl av spriten. Låt stå 3 dygn i rumstemperatur.
  2. Sila. Blanda essensen med resterande brännvin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort skalet i tunna remsor. Häll snapsen över citronskal och gurka i en flaska när den ska serveras.
  3. Plocka bort citronskal och gurka och tillsätt eventuellt nya vid servering om du vill ha en vacker flaska.
Fler recept med: Dryck, Jul, Kalla drycker