Enbärssnaps med citron och gurka

Enbärssnaps med citron och gurka passar bra till sillen på julbordet. Enbärs-essensen ska dra 3 dagar i rumstemperatur, och kan sedan sparas 1 vecka i kylen.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 flaska brännvin special - (35 cl)
  • 10 enbär
  • 1 - 2 msk honung - flytande
  • 1 citron
  • 2 remsor gurka - hyvlade

Gör så här

  1. Enbärsessens: Stöt enbären och blanda dem och honung med 1 dl av spriten. Låt stå 3 dygn i rumstemperatur.

  2. Sila. Blanda essensen med resterande brännvin. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skär bort skalet i tunna remsor. Häll snapsen över citronskal och gurka i en flaska när den ska serveras.

  3. Plocka bort citronskal och gurka och tillsätt eventuellt nya vid servering om du vill ha en vacker flaska.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!