Enbärssill med rosmarin

Sill med tydlig smak av enbär och rosmarin.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 burk sillfiléer - urvattnade

Lag

  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk enbär - stötta
  • 5 svartpepparkorn - stötta
  • 3 msk rosmarin - hackad, färsk
  • 2 msk persilja - hackad, färsk

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen utom örterna och låt den svalna. Tillsätt örter. Skölj sillfiléerna och låt dem rinna av.

  2. Skär sillfiléerna i sneda bitar och varva dem med lagen i en burk. Låt stå svalt 1 dygn i kylskåpet innan den ska serveras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!