Enbärskryddade viltköttbullar

Viltsmak och enbär är en klassisk kombination. Köttbullarna kan göras i förväg och frysas. Värm dem i ugn eller stek dem försiktigt i stekpanna med en klick smör.
Christian Fredriksson
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 700 g viltfärs
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör - + 2 msk
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 10 enbär - krossade

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den i 1 msk smör tills den mjuknat. Låt kallna. Blanda ströbröd med grädde och låt svälla ca 5 min.

  2. Blanda ner lök, ägg och kryddor i ströbrödsblandningen. Tillsätt färsen och blanda till en smidig smet.

  3. Rulla små köttbullar och lägg dem på ett vattensköljt fat. Ställ fatet i kylen 15–20 min.

  4. Bryn köttbullarna i omgångar i 2 msk smör tills de får fin färg och är genomstekta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!