00000

Recept på enbärs- och rosmarinssill. Sillen håller ca 5 dagar i kylen. 

För 10-12 personer på julbord

Ingredienser

2 burkar inläggningssill (à 420 g)
3 msk ättikssprit (12 %)
1 3/4 dl vatten
1 dl strösocker
1 msk enbär
1 tsk svartpepparkorn
1 msk rosmarin
1 msk persilja hackad

20 min + 2 dygn i kylen

Enbärs- och rosmarinsill – gör så här:

  1. Koka upp ättika, vatten, socker, enbär och peppar. Ta av och låt svalna tills lagen är ljummen. ­Tillsätt rosmarin och persilja och ställ lagen i kylen tills den kallnat.
  2. Låt sillen rinna av. Lägg den i lagen. Låt stå i kylen 2 dygn.
  3. Ta upp sillen och skär den i bitar. Lägg tillbaka sillen i lagen före servering.
Fler recept med: Jul, Sill