Recept på enbärs- och ingefärssill. Den färska ingefäran ger sillen ett lyft.

För 8 person(er)

Ingredienser

2 burkar inläggningssill (à 420 g)

Lag:

ingefära 2 cm färsk (15 g)
1 lök gul
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl strösocker
3 dl vatten
10 enbär krossade
5 vitpepparkorn krossade
1 lagerblad

Garnering:

rosmarin
enbär

Enbärs- och ingefärssill – gör så här:

  1. Skala och riv ingefäran grovt. Skala och skiva löken. Koka upp alla ingredienser till lagen och låt lagen kallna.
  2. Skölj sillfiléerna och skär dem i 2 cm sneda skivor. Lägg sillen i en burk och häll över den kalla lagen. Ställ kallt 1 dygn.
Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Jul, Övrigt