00000

Emmer-chocolate chip cookies är knapriga kakor med mycket smak. Degrullen kan ligga färdig i kylen. Skär i skivor och grädda strax före servering. Enkorns fullkornsmjöl är ett urvete med mycket smak.

För 12 cookies:

Ingredienser

0,5 vaniljstång
125 g smör, rumsvarmt
1,5 dl rårörsocker
0,5 tsk havssalt
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
4 dl enkorns fullkornsmjöl, (240 g)
75 g choklad, mörk

15 minuter + 10 minuter i ugn

Emmer-chocolate chip cookies – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Vispa vaniljfrön, smör, socker, salt och bakpulver. Tillsätt ägget. Blanda i mjölet och
    arbeta ihop till en deg. Grovhacka chokladen och blanda den i degen.
  2. Forma degen till en rulle, ca 8 cm i diameter och skär den i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna.

 

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar