Emmer-chocolate chip cookies

Emmer-chocolate chip cookies är knapriga kakor med mycket smak. Degrullen kan ligga färdig i kylen. Skär i skivor och grädda strax före servering. Enkorns fullkornsmjöl är ett urvete med mycket smak.
Joel Lindqvist
Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 0,5 vaniljstång
  • 125 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl rårössocker
  • 0,5 tsk havssalt
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 4 dl enkorn fullkornsmjöl - (240 g)
  • 75 g choklad - mörk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Vispa vaniljfrön, smör, socker, salt och bakpulver. Tillsätt ägget. Blanda i mjölet och arbeta ihop till en deg. Grovhacka chokladen och blanda den i degen.

  2. Forma degen till en rulle, ca 8 cm i diameter och skär den i skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!