1. Sätt ugnen på 200°.
2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt olja, ägg och filmjölk och rör ihop till en jämn smet.
3. Ställ stora muffinsformar av papper i en muffinsplåt med 12 hål. Fördela smeten i formarna. Gör en grop i smeten och fyll med ost och oliver. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
4. Servera muffinsen ljumma, gärna med sallad.
Eksjömuffins
Astrid bakar matiga muffins som känns lite nyttiga tack vare grahamsmjölet. De passar till drinken, på picknicken eller som mellanmål. Muffinsen är godast ljumma, så bakas de i förväg kan de värmas lätt i ugn eller mikrovågsugn.
För 12 st
Ingredienser
3 dl | grahamsmjöl |
3 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
0,5 tsk | salt |
1 dl | rapsolja |
2 | ägg |
2 dl | filmjölk |
Fyllning:
200 g | mjukost, eller färskost |
12 | gröna oliver |