Ekologisk lime- och citronkyckling

Bosarpkyckling är Kravmärkt och fantastiskt god. Den goda smaken kostar lite extra, men är väl värd varje krona. Kycklingen finns att köpa i vissa Coopbutiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 bosarpskycklingar - stora
  • 1,5 dl olivolja
  • 7 lime
  • 4 citrongrässtjälkar
  • 4 tsk sambal oelek
  • 4 vitlök - klyftor, pressade
  • 20 limeblad
  • 1 msk honung
  • 1 msk havssalt

Gör så här

  1. Stycka kycklingen i portionsbitar och ta bort skinnet. Häll oljan i en skål och pressa i lime. Finhacka citrongräset och lägg ner det i marinaden tillsammans med sambal oelek, vitlök, limeblad, honung och salt.

  2. Blanda runt och lägg ner kycklingbitarna. Låt det marinera täckt i kylen 6-8 tim.

  3. Sätt ugnen på 225°. Lägg ner kycklingen med marinaden i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter tills den är genomstekt. Strö ev på salt vid servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!