Egg in a cloud – bästa frukosten och brunchrätten!

Här är en film på hur du enkelt gör äggrätten egg in a cloud. Variera smaksättningen med riven parmesan, cayennepeppar, gräslök eller något annat du gillar!
Recept och film på hur du gör egg in a cloud. En perfekt frukost- eller brunchrätt som du kan variera efter smak!
Recept och film på hur du gör egg in a cloud. En perfekt frukost- eller brunchrätt som du kan variera efter smak! Foto: Malin Turunen

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • 3 msk parmesan - riven

Garnering

  • gräslök - hackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 °. Separera äggen och lägg gulorna försiktigt i varsin skål. Om gulan spräcks får du börja om.

  2. Vispa vitorna till raklödderhårt skum. Salta.

  3. Riv över parmesanen och vänd försiktigt ned i vitan.

  4. Gör två fluffiga moln på ugnsplåt med bakplåtspapper på. Gör en grop i mitten och häll i äggulan.

  5. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills äggen fått en gyllene färg. Garnera med gräslök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!