Egg in a cloud – bästa frukosten och brunchrätten!
Här är en film på hur du enkelt gör äggrätten egg in a cloud. Variera smaksättningen med riven parmesan, cayennepeppar, gräslök eller något annat du gillar!
Ingredienser
- 2 ägg
- 2 krm salt
- 3 msk parmesan - riven
Garnering
- gräslök - hackad
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175 °. Separera äggen och lägg gulorna försiktigt i varsin skål. Om gulan spräcks får du börja om.
-
Vispa vitorna till raklödderhårt skum. Salta.
-
Riv över parmesanen och vänd försiktigt ned i vitan.
-
Gör två fluffiga moln på ugnsplåt med bakplåtspapper på. Gör en grop i mitten och häll i äggulan.
-
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills äggen fått en gyllene färg. Garnera med gräslök