Bröd med hasselnötter och gojibär – eget bake off-bröd!

Recept på bröd med hasselnötter och gojibär. Efter jäsning fryses brödet ner. Bara att ta fram och grädda strax före frukost. Nyttiga gojibär rika på antioxidanter, kalcium och C-vitamin har blandats ner i brödet.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 50 g hasselnötter
  • 50 g aprikoser - mjuka torkade
  • 50 g jäst
  • 3 dl vatten - (37°)
  • 2 msk rapsolja - + 1 msk rapsolja
  • 0,5 dl gojibär
  • 1 tsk salt
  • 8 dl dinkelsikt - + 0,5 till utbakningen
  • 1 dl frön - blandade t ex solros-lin- och sesamfrön

Gör så här

  1. Rosta nötterna i torr het stekpanna. Gnugga av skalet i en torr kökshandduk. Hacka nötterna grovt. Skär aprikoserna i små tärningar.

  2. Smula jästen i en bunke. Häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt 2 msk olja, nötter, aprikoser, gojibär, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen väl ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.

  3. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och arbeta den väl. Dela degen i 15 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Pensla med olja och strö på frön. Täck över med plastfolie.

  4. Ställ in plåten i frysen direkt efter jäsning och frys in.

  5. Sätt ugnen på 250°. Grädda de frysta bröden mitt i ugnen ca 15 min.

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!