Éclairer med vaniljkräm, hallon och lakrits

Éclairer med vaniljkräm, hallon och lakrits innehåller klassiska smaker – hallon och vanilj med en twist av lakrits. Den som inte gillar lakrits kan ta chokladsås och kakao.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12 petits-chouxer - se recept
  • 0,5 sats vaniljkräm - se nedan

Garnering

  • 1 dl hallon - + 8 hallon
  • 1 dl florsocker
  • 8 lakritssirap
  • lakritspulver
  • pistaschnötter - skalade

Gör så här

  1. Fyll spritspåsen med vaniljkräm. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda florsocker med 1 msk passerade hallon. Dela petits-chouxerna och fyll dem med vaniljkräm.

  2. Lägg på locken och bred på ett lager med hallonglasyr. Skär av toppen på hallonen och fyll dem med lakritssirap. Sätt fast dem och pistaschnötter i glasyren innan den hinner stelna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!