00000

Éclairer med vaniljkräm, hallon och lakrits innehåller klassiska smaker – hallon och vanilj med en twist av lakrits. Den som inte gillar lakrits kan ta chokladsås och kakao.

För 12 éclairer:

Ingredienser

12 petits-chouxer, se recept
0,5 sats vaniljkräm, se nedan

Garnering:

1 dl hallon, + 8 hallon
1 dl florsocker
8 lakritssirap
lakritspulver
pistaschnötter, skalade

30 minuter

Éclairer med vaniljkräm, hallon och lakrits – gör så här:

  1. Fyll spritspåsen med vaniljkräm. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda florsocker med 1 msk passerade hallon. Dela petits-chouxerna och fyll dem med vaniljkräm.
  2. Lägg på locken och bred på ett lager med hallonglasyr. Skär av toppen på hallonen och fyll dem med lakritssirap. Sätt fast dem och pistaschnötter i glasyren innan den hinner stelna.

Vaniljkräm

15 min. Vaniljkrämen används till éclairer med hallon och till dem med lime. Till 24 petits-chouxer:
1,5 gelatinblad
0,5 vaniljstång
2 dl mjölk
1,5 msk strösocker
2 äggulor
1 msk Maizena majsstärkelse
2 dl vispgrädde

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda mjölk, vaniljfrön, socker, äggulor och majsstärkelse i en kastrull.
  2. Sjud försiktigt tills krämen tjocknar. Den ska inte koka. Ta av från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smälter. Låt krämen kallna.
  3. Vispa grädden och vänd ner den i den rumstempererade vaniljkrämen. Låt kallna.
Fler recept med: Bakelser, Bakning