30 minuter
Éclairer med vaniljkräm, hallon och lakrits – gör så här:
- Fyll spritspåsen med vaniljkräm. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Blanda florsocker med 1 msk passerade hallon. Dela petits-chouxerna och fyll dem med vaniljkräm.
- Lägg på locken och bred på ett lager med hallonglasyr. Skär av toppen på hallonen och fyll dem med lakritssirap. Sätt fast dem och pistaschnötter i glasyren innan den hinner stelna.
Vaniljkräm
15 min. Vaniljkrämen används till éclairer med hallon och till dem med lime. Till 24 petits-chouxer:
1,5 gelatinblad
0,5 vaniljstång
2 dl mjölk
1,5 msk strösocker
2 äggulor
1 msk Maizena majsstärkelse
2 dl vispgrädde
Gör så här:
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Blanda mjölk, vaniljfrön, socker, äggulor och majsstärkelse i en kastrull.
- Sjud försiktigt tills krämen tjocknar. Den ska inte koka. Ta av från värmen, lägg i gelatinbladen och rör tills de smälter. Låt krämen kallna.
- Vispa grädden och vänd ner den i den rumstempererade vaniljkrämen. Låt kallna.