Éclairer med ost

Recept på éclairer med ost. Flower sprouts är en korsning av brysselkål och grönkål, med frissiga blad och nötig smak. Hittar du inte dem kan du ta brysselkål i stället.
Recept på ost-éclairer.
Recept på ost-éclairer. Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 75 g cheddarost
  • 100 g smör
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 30 flower sprouts
  • 15 skivor rökt skinka - gärna kallrökt
  • 0,5 dl senap - sötstark

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv osten. Koka upp smör och vatten. Tillsätt mjölet och vispa slätt. Ta kastrullen åt sidan. Vispa i äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan. Blanda i ost och salt.

  2. Fyll smeten i en spritspåse med krusig tyll. Spritsa ut avlånga éclairer, ca 5 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden. Låt éclairerna kallna på galler.

  4. Förväll flower sproutsen i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.

  5. Halvera skinkskivorna och vik ihop dem. Klipp ett jack i éclairerna och lägg i en senapsklick. Peta in en skinkbit och flower sprouts i varje éclair strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!