00000

Éclairer med nougatkräm är en dröm för dig som gillar nougat och hasselnötter. Var noga med momenten i receptet, och håll koll på temperaturen på plattan. Det är viktigt för att krämen inte ska skära sig.

För 12 éclairer:

Ingredienser

12 petits-chouxer, se recept
1 gelatinblad
2 äggulor
1 msk strösocker
1,5 dl mjölk
50 g guldnougat
1 dl vispgrädde

Garnering:

0,5 dl florsocker, + 1/2 msk + 1 msk
1 tsk vatten
0,5 dl hasselnötter, hackade

20 minuter + 2 timmar att stelna

Éclairer med nougatkräm – gör så här:

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Vispa upp äggulorna med sockret. Häll mjölken i en kastrull och koka upp. Häll den kokande mjölken över äggsmeten under vispning.
  2. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud tills krämen tjocknar. Den ska inte koka, då är det risk att den skär sig.
  3. Grovhacka nougaten och lägg i en skål. Smält i mikron. Blanda ner nougaten lite i taget i äggsmeten. Lyft upp gelatinbladet och smält det i lite av ägg- och nougatsmeten. Rör ner resten av krämen. Häll upp i en skål.
  4. Vispa grädden lätt och rör ner i nougatsmeten. Låt stå i kylen ca 2 timmar.
  5. Vispa upp nougatkrämen och fyll en spritspåse. Låt stå i kylen tills det är dags att fylla petits-chouxerna.
  6. Blanda 1/2 dl florsocker och vattnet. Blanda nötter och 1/2 msk florsocker.
  7. Skär av toppen på petits-chouxerna. Spritsa i nougatkräm. Stryk lite florsockerglasyr på locket och strö över nötterna.

 

Fler recept med: Bakelser, Bakning