Éclairer med lime och kokos  

Éclairer med lime och kokos är garnerade med ­silverpulver, finns att köpa i välsorterade butiker eller på nätet.  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 12 petits-chouxer - se recept
  • 1 lime
  • 0,5 sats vaniljkräm - se nedan

Garnering

  • italiensk maräng - se nedan
  • kokosflakes
  • silverpulver

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 tsk saft. Blanda vaniljkrämen med limeskal och limesaft och fyll den i en spritspåse.

  2. Skär av toppen på petits chouxerna. Spritsa på vaniljkräm. Lägg på locken och spritsa på maräng.

  3. Blanda kokosflakes med silverpulver. Lägg dem på marängen. Strö eventuellt över lite mer silverpulver strax före servering.

Italiensk maräng

30 min. Det blir lite maräng över, men det är svårt att göra en mindre sats. Den är även god att spritsa på en sockerkaka och servera med syrliga bär. Mängd, till 1 sats:

2 äggvitor

1 msk + 1 dl strösocker

1/2 dl vatten

grön hushållsfärg

Gör så här:

1. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum.

2. Koka vatten och 1 dl socker till 122°.

3. Häll den varma sockerlagen i en tunn stråle över äggvitorna. Vispa med elvisp tills marängen är kall och glansig.

4. Droppa lite färg i marängen och rör om. Fyll en sprits med marängen och ställ i kylen tills det är dags att garnera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!