Eclairer med fläderfyllning och glasyr

Eclairer med fläderfyllning och glasyr är en fransk liten bakelse. Eclairerna kan bakas och frysas in. Vill du inte göra saltade citroner kan det ersättas med pressad citron.
Linn Söderström
Marion Ringborg
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1,25 dl mjölk
  • 1,25 dl vatten
  • 125 g smör - osaltat
  • 1 krm salt
  • 1 krm strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 ägg

Fyllning

  • 2 ägg
  • 2 dl flädersaft - konc
  • 0,5 msk juice från saltad citron - se recept
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 75 g smör

Frosting

  • 3 dl florsocker
  • 2 msk äggvita

Glasyr

  • 2 dl florsocker
  • 2 - 3 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Koka upp mjölk, vatten, smör, salt och socker. Ta kastrullen från värmen. Sikta ner mjölet och rör kraftigt. Ställ tillbaka kastrullen på den varma plattan och fortsätt röra tills smeten är kompakt och glansig och släpper från kastrullkanten. Häll smeten i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Varje ägg ska arbetas in ordentligt innan nästa tillsätts.

  2. Häll degen i en spritspåse med stjärntyll och spritsa längder, ca 8 cm långa, på en plåt med silikonmatta.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Ta ut och låt eclairerna kallna på galler.

  4. Fyllning: Blanda ägg, saft, juice och majsstärkelse i en kastrull och sjud tills det tjocknat. Mixa i smöret med mixerstav. Låt fyllningen kallna och lägg den i en spritspåse.

  5. Frosting: Vispa florsocker och äggvita till en fast frosting. Lägg den i en spritspåse med en liten pip.

  6. Glasyr: Blanda florsocker och vatten.

  7. Gör ett litet hål i kanten på eclairerna och fyll dem med fläderkräm. Ringla över glasyren. Spritsa på frostingen som små blommor på eclairerna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!