Éclairer med choklad – vansinnigt gott

Recept på Éclairer med choklad av Roy Fares. Éclairer görs av likadan deg som petits-choux. En fluffig dröm som här fylls med chokladkräm.

40 min+30 min i ugn

Éclairer med choklad – gör så här:

  1. Chokladkräm: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Blanda äggulor, socker och majsstärkelse i en annan bunke. Koka upp mjölk och grädde och häll det över äggulorna. Blanda väl. Häll tillbaka i kastrullen.
  2. Sänk värmen och sjud under omröring tills krämen tjocknat, ca 2 min. Häll krämen över chokladen och klicka i smöret. Blanda väl till en slät kräm. Låt kallna i kylen.
  3. Kakor: Sätt ugnen på 250 grader. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull. Sänk värmen och blanda sedan i mjölet. Rör till ­en slät smet. Ta kastrullen från plattan och blanda i ett ägg i taget, använd gärna elvisp.
  4. Fyll smeten i en strut med slät tyll. Spritsa ut runda éclairer på en plåt med bakplåtspapper. Strö på mandelflarn. Sätt plåten mitt i ugnen och sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda ca 30 min. Låt éclairerna kallna på galler.
  5. Gör ett litet snitt i éclairerna och spritsa i chokladkrämen. Smält den mörka chokladen till garnering. Ringla den över éclairerna. Pudra över florsocker vid servering.

 

FYNDA! Roy Fares bakredskap – köp här till billigare pris som prenumerant!

Fler recept av Roy Fares:

Recept från