Dunderglögg

En god glögg som ska vänta på sig i tre veckor innan den är färdig. Glöm gärna bort några flaskor – den blir minst lika god efter ett års lagring.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 5 l svagdricka
  • 5 potatis - skalade skivade
  • 50 g jäst
  • 10 g nejlikor - hela
  • 10 g kardemummakärnor
  • 15 g ingefära - skalad, färsk
  • 1 kanelstång
  • 2,5 kg strösocker
  • 250 g russin

Gör så här

  1. Blanda allt i en 10-litershink. Rör om ordentligt så sockret löser sig. Täck med plastfolie och gör små lufthål i plasten.

  2. Låt stå i rumstemperatur i lugn och ro minst 3 veckor. Glöggen ska inte röras.

  3. Häll försiktigt över i en kanna eller använd en slang som hävert och häll sedan upp i väl rengjorda flaskor. Var försiktig så att inte bottensatsen med russin och kryddor följer med.

  4. Låt stå svalt tills den ska drickas. Värm och servera med russin och skållad mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!