Dumplings med vietnamesisk dippsås

Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Dumplings kan göras i förväg och styckfrysas.
Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås.
Recept på dumplings med vietnamesisk dippsås. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 25 ark wontondeg - (ca 8 x 8 cm)
  • 200 g vitkål
  • 1 morot
  • 1 citrongräs
  • 1 salladslök
  • 1 msk rapsolja - + 2 msk
  • 1 msk ingefära - finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Dippsås

  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk fisksås - vegetarisk
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk rårössocker

Gör så här

  1. Dippsås: Kärna ur och finhacka chilin. Blanda alla ingredienser.

  2. Finstrimla vitkålen. Skala och finstrimla moroten. Skär av ca 4 cm av rotbiten på citrongräset. Banka på roten med knivskaftet och finstrimla det. Strimla ­salladslöken. Stek vitkål, citron­gräs och lök i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt ingefära och krydda med salt och peppar.

  3. Lägg ut wontonarken och lägg ca 1 msk fyllning på varje. Tryck ihop och vecka kanten. Fortsätt tills fyllningen är slut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Stek dumplingsen i 2 msk olja ca 2 min runt om. Servera med dippsåsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!