Dumplings med svamp och tofu

Dumplings med svamp och tofu är goda vegetariska dumplings. Svamp och salladskål är en vanlig fyllning i dumplings. Här har även tofu blandats ner för att göra dem extra matiga.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 30 wontondegplattor - eller dumplingdegplattor
  • 100 g shiitakesvamp - färsk eller blötlagd
  • 100 g salladskål
  • 100 g vitkål
  • 2 msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 100 g edamamebönor
  • 1 msk ingefära - riven
  • 2 msk soja - kinesisk
  • 1 msk risvinäger
  • 100 g tofu - fast

Till kokning

  • salladskålsblad - hela

Tillbehör

  • 1 tsk sesamfrön
  • tomatchutney - het, se recept
  • soja - kinesisk

Gör så här

  1. Skiva svampen. Finstrimla salladskål och vitkål. Bryn svampen i olja. Skala och pressa i vitlöken och tillsätt sal-ladskål och vitkål. Fräs ytterligare 3–5 min. Tillsätt edamamebönor, ingefära, soja och vinäger.

  2. Riv tofun på rivjärnets grövsta sida och blanda ner i kålfyllningen.

  3. Fyll degarken med 1 msk fyllning vardera. Fukta kanten med lite vatten och nyp ihop degen i små veck. Pressa bort luft innan de stängs helt. Lägg dem på ett bakplåtspapper pudrat med vetemjöl. Fortsätt tills alla är fyllda.

  4. Koka upp vatten i botten på en kastrull. Lägg några sallads-kålsblad i botten på en ånginsats av bambu eller metall. Lägg ner dumplings, så många som får plats utan att de stöter ihop. Ställ korgen i grytan och lägg på lock. Ånga ca 8 min.

  5. Servera med sesamfrön, het tomatchutney och soja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!