Dumplings med fläsk och plommonsås

En liten rätt som passar med andra kinesiska rätter som dim sum. Eller med ris till middag. Plommonsåsen äts kall och är mycket god till fläskkött.

1. Plommonsås: Kärna ur plommonen och skär dem i bitar. Blanda plommon med vatten och sjud 2-3 min.
2. Tillsätt strösocker, citronsaft, ingefära och chili. Sjud ytterligare 2-3 min. Låt kallna.
3. Skär salladslöken i små bitar. Blanda fläskfärs, salladslök, salt och peppar. Ta fram ett vårrulleark i taget och skär det i fyra lika stora delar.
4. Lägg ca 1 msk fyllning på varje ruta. Pensla kanterna med lite äggvita. Pressa ihop kanterna till små knyten. Ställ dem på bakplåtspapper.
5. Hetta upp oljan till 180°. Fritera knytena några stycken åt gången 2-3 min eller tills de har fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper och varmhåll i ugn, 100°. Servera med plommonsås.

Recept från