Dumplingsdeg

Göra dumplings från grunden? Här hittar du ett bra recept på dumplingsdeg!
Allt om Mat
Foto: Michael Förster

Ingredienser

  • 3,5 dl vetemjöl - (210 g)
  • 1,5 dl vatten
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Knåda den ca 3 min. Låt vila under bakduk ca 30 min.

  2. Dela degen i 30 bitar. 

    Foto: Michael Förster

  3. Arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingdegplattor.

    Foto: Michael Förster

  4. Tips på fyllning hittar du här!

    Foto: Michael Förster

Tips!

Det kan vara svårt att arbeta ut degen till runda plattor, men efter några försök går det lättare.

Degplattorna går utmärkt att styckfrysa och använda vid senare tillfälle.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!