44444

Göra dumplings från grunden? Här hittar du ett bra recept på dumplingsdeg!

För 30 degplattor

Ingredienser

3 1/2 dl vetemjöl, (210 g)
1 1/2 dl vatten
1 krm salt

30 min + 30 min vila

Dumplingsdeg – gör så här:

  1. Arbeta ihop mjöl, vatten och salt till en fast deg. Knåda den ca 3 min. Låt vila under bakduk ca 30 min.
  2. Dela degen i 30 bitar. 
    dumplingsdeg

    Foto: Michael Förster

  3. Arbeta med handflata och tumme ut till små runda dumplingdegplattor.
    kavla-deg-dumplings

    Foto: Michael Förster

  4. Fyll med önskad fyllning. Tips på fyllning hittar du här!
    recept_dumplings

    Foto: Michael Förster

 

Tips!

  • Det kan vara svårt att arbeta ut degen till runda plattor, men efter några försök går det lättare.
  • Degplattorna går utmärkt att styckfrysa och använda vid senare tillfälle.
Fler recept med: Asiatiskt