Dumlekakor

Recept på Dumlekakor. De här kakorna är lätta att baka och en dröm för godisälskare!
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör - rumsvarmt
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 28 Dumlekolor
  • 28 plattor Nobless

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175. Blanda smör och socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ihop allt till en smidig deg.

  2. Forma degen till 28 kulor och lägg dem i folieformar på en plåt. Tryck ner en Dumlekola i varje form.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen 10–12 min. Lägg en Noblesseplatta (rund eller hjärtformad) på varje kaka så fort plåten tagits ut ur ugnen. Förvara kakorna i kylen när de svalnat.

Recept: Saga Arneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!