Läsartips: Dumlebrûlée

Crème brûlée kan varieras på många sätt. Här sätter dumlekolor lite svensk touch på den franska klassikern. Servera gärna färgstarka, färska bär eller frukter till brûléen. Sagoligt smarrig efterrätt!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 15 Dumlekolor
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 äggulor

Garnering

  • 3 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Ställ in en liten långpanna med vatten mitt i ugnen.

  2. Koka upp grädde, mjölk, kolor och vaniljsocker. Vispa tills kolorna löst sig. Ta kastrullen åt sidan och låt svalna. Blanda ner äggulorna i smeten.

  3. Häll smeten i 6 ugnssäkra portionsformar à ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i vattenbadet och grädda ca 1 timme. Låt formarna kallna.

  4. Strö socker på ytan och bränn med en brännare tills sockret smält och fått fin färg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!