44444

Dulce de leche cheesecake är en krämig cheesecake som här är garnerad med vispgrädde och kolakulor. Den kan också garneras med frukt eller bär. Dulce de leche, eller som den också kallas karamelliserad mjölk, säljs i konserv-eller glasburk. Passionsfrukt, mango eller papaya är gott till men även bär passar utmärkt.

För 8 personer:

Ingredienser

2 gelatinblad
2 msk smör
150 g chocolate chip cookies
300 g färskost, naturell
1 msk florsocker
2 dl kvarg, naturell (10 %)
1 burk karamelliserad mjölk, Dulce de leche (397 g)
1 msk vatten
2,5 dl vispgrädde

Garnering:

1 msk kolaströssel
frukt, bär, mynta, ev

15 minuter + 6 timmar i kyl eller frys

Dulce de leche cheesecake – gör så här:

  1. Fäst ett smörgåspapper i botten av en form, 20 cm i diameter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Smält smöret. Mixa kakorna och blanda med smöret. Tryck ut kaksmulorna i formen.
  2. Vispa samman färskost, florsocker, kvarg, dulce de leche, spara ca 2 msk till garnering.
  3. Smält gelatinbladen vattnet, ca 20 sekunder i mikro. Vispa grädden. Lägg 2 dl vispad grädde i en sprits med stjärntyll. Vänd ner resterande grädde i färskostsmeten.
  4. Blanda gelatinet med 1 dl smet och vänd ner blandningen i cheesecakesmeten.
  5. Häll smeten i formen. Täck och frys den ca 6 timmar. Ta fram ur cheesecaken ur frysen. Spritsa grädde runtom cheesecaken. Värm och rör ut dulce de leche med lite vatten så att den går att ringla över kakan. Garnera med kolakulor. Låt stå framme i rumsvärme ca 1 timme innan den serveras.
Fler recept med: Sydamerikanskt