1. Bred Philadelphiaost på brödskivorna. Halvtina och grovhacka spenaten. Stek den i smör. Skala och pressa över vitlöken. Krydda med salt och peppar.
2. Skär osten i stavar. Skala äggen och skär i klyftor.
3. Lägg spenat, ost och äggklyftor mellan brödskivorna.
4. Dela brödet mitt itu och förvara mackorna i en plastburk.
Dubbla smörgåsar med ägg, fetaost och vitlöksfräst spenat
Kokt ägg mättar bra i mackor, här i sällskap av fetaost och spenat.
För 8 mackor
Ingredienser
8 | bröd, skivor |
100 g | färskost, t ex Philadelphiaost |
0,5 pkt | bladspenat, fryst (à 250 g) |
1 msk | smör |
1 | vitlöksklyfta |
1 krm | salt |
0,5 krm | vitpeppar, nymald |
50 g | fetaost |
3 | ägg, hårdkokta |