Dubbla chokladkakor med kaffesmörkräm

Lägg ihop kakorna två och två med kaffesmörkräm emellan för extra goda kakor.
Katarina Carlgren
Foto: Thomas Carlgren

Ingredienser

  • 250 g smör - rumsvarmt
  • 1,5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 4,5 dl vetemjöl - (270 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao

Smörkräm

  • 75 g smör - rumsvarmt
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk kaffe - starkt

Gör så här

  1. Vispa smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Blanda ihop mjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.

  2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper så att degen blir ca 3 mm tjock. Lägg de två degplattorna i frysen ca 30 min.

  3. Sätt ugnen på 175°. Ta fram en degplatta i taget och stansa ut kakor med en pepparkaksform, 4–5 cm i diameter. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna på plåten ca 15 min och sedan på galler.

  5. Smörkräm: Vispa ihop smör, florsocker och kaffe till en slät kräm.

  6. Bred eller spritsa kräm på hälften av kakorna. Lägg ihop dem med kakorna utan kräm. Låt gärna kakorna vila i kylen före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!