Dubbelpanerad gösfilé med remouladsås

Matyoghurt är ett alternativ till grekisk eller turkisk yoghurt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g gösfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl parmesan - finriven
  • 1 dl ströbröd
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 ägg - lättvispat
  • 2 - 3 msk smör - till stekning

Remouladsås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl yoghurt - turkisk eller grekisk (10 %)
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 krm salt
  • 2 ättiksgurkor
  • 0,5 dl syltlök - hackad

Tillbehör

  • nypotatis - kokt
  • citron

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering.

  2. Salta filéerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken i mjöl, ägg och sist i ost- och ströbrödsblandningen.

  3. Bryn smöret och stek fisken 2–3 min på varje sida, till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!