00000

Matyoghurt är ett alternativ till grekisk eller turkisk yoghurt.

För 4 personer

Ingredienser

150 g gösfiléer
1 tsk salt
1,5 dl parmesanost finriven
1 dl ströbröd
0,5 dl vetemjöl
1 ägg lättvispat
2-3 msk smör till stekning

Remouladsås:

1 dl majonnäs
1 dl turkisk eller grekisk yoghurt (10 %)
1 tsk fransk senap
1 krm salt
2 fint tärnade ättiksgurkor
0,5 dl hackad syltlök

Tillbehör:

nypotatis kokt
citron

Dubbelpanerad gösfilé med remouladsås

 

1. Blanda samtliga ingredienser till remouladsåsen. Ställ kallt till servering.
2. Salta filéerna. Blanda parmesanost och ströbröd. Doppa och vänd fisken i mjöl, ägg och sist i ost- och ströbrödsblandningen.
3. Bryn smöret och stek fisken 2–3 min på varje sida, till vackert gyllenbrun färg. Servera med remouladsås, nykokt potatis och citron.