00000

Dubbelbakade potatisar där fyllningen blandats med potatisens inkråm och sedan lagts tillbaka i skalen är populärt i England. Här har de fått en grekisk touche och är smaksatta med bl a soltorkad tomatcrème.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 bakpotatisar
200 g fetaost
2 dl crème fraiche gärna lätt
3 msk soltorkad tomatcrème eller röd pesto
12 oliver halverade, gärna kalamata
3 msk färsk basilika hackad
0,5 tsk salt
2 krm peppar

Tillbehör:

blandad sallad

Dubbelbakad potatis med grekisk fyllning – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba potatisarna och pricka dem runt om med en gaffel. Baka mitt i ugn 50-60 minuter eller tills de är mjuka, känn med sticka. Dela potatisarna i halvor och gröp ur innanmätet.
  2. Smula fetaosten. Blanda crème fraiche med soltorkad tomatcrème. Rör samman med potatis, ost, oliver och basilika. Salta och peppra och fyll tillbaka i potatisskalen.
  3. Sätt mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills potatisarna är genomvarma och fått lite färg. Servera med en blandad sallad.
Fler recept med: Övrigt