Dubbel hamburgare med ansjovis och senap

Hamburgare med ny smak och läckert bröd utan feta tillbehör blir en mättande och smal måltid.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 2 formbröd - skivor, vitt med fibrer
  • 0,5 ägg - lätt uppvispat
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 anjovisfiléer
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 0,75 tsk timjan
  • 1 msk smör

Smal dressing

  • 0,5 dl fraiche - mini
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 krm salt

Tillbehör

  • 1 ciabattabröd
  • rucola
  • 1 tomat - skivad
  • 1 burk gurka - inlagd
  • 1 morot - riven
  • kapris - stor
  • timjan - färsk

Gör så här

  1. Arbeta snabbt ihop färs, salt, smulat vitt bröd utan kanter, ägg, peppar, ansjovis, senap och timjan i matberedare med kniv.

  2. Forma till platta biffar och stek dem i smör ca 2 min per sida tills de är genomstekta.

  3. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Dela brödet och rosta det i grillpannan eller i brödrosten.

  4. Fördela sallad och tomat på brödet. Lägg hamburgarna ovanpå. Toppa med inlagd gurka, rivna morötter, kapris, dressing och färsk timjan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!