Druvor i rom

En dessert värd att vänta på! Druvorna bör ligga 4 veckor men håller hela hösten. Var noga med hygienen. Stoppa inga fingrar i burken, då finns risk att druvorna börjar jäsa eller mögla.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg druvor - blå eller gröna
  • 5 dl rom - ljus
  • 4 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 4 skivor lime

Gör så här

  1. Skölj och ta bort skadade druvor. Halvera och kärna ur dem.

  2. Blanda rom och socker i en stor burk eller skål av glas eller keramik. Rör tills sockret löst sig.

  3. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg ner dem och stången, rommen samt limeskivorna. Vänd ner druvorna och tryck ner dem under rommen, ev med hjälp av en tallrik och lätt tyngd. Låt stå minst 4 veckor.

  4. Servera druvorna med glass eller lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!