Drömsalt

Ett vackert salt som är gott på det mesta - frukostmackan, salladen, fisk eller kött.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 kruka timjan - gärna backtimjan
  • 4 lagerblad - färska
  • 1 citron
  • 3 dl flingsalt

Gör så här

  1. Plocka timjanbladen från stjälkarna. Lägg dem på en tallrik och låt dem torka.

  2. Skär bort ådran i lagerbladen. Finhacka bladen.

  3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv av skalet med en rasp.

  4. Blanda de torkade timjanbladen med övriga ingredienser.

  5. Häll upp i fin cellofanpåse eller en liten ask. Dekorera med en lagerbladskvist.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!