Drömrulltårta

Drömrulltårta är en klassisk rulltårta som här får extra lyxigt utseende av ringlad choklad.
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Garnering

  • 1 dl strösocker
  • 50 g choklad - mörk, smält

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner potatismjöl, kakao och bakpulver.

  2. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min.

  3. Lägg ett bakplåtspapper på arbetsbänken och strö över socker. Stjälp upp kakan på sockret direkt när den kommer ur ugnen. Dra bort pappret som den har gräddats på. Låt kakan kallna.

  4. Fyllning: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula poröst. Bred krämen på kakan och rulla ihop den hårt. Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen.

  5. Ringla smält, mörk choklad ovanpå rulltårtan före servering.

Recept: Eva Nordlinder, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!