00000

Ett fruktigt, fräscht drinktilltugg som passar en varm sommarkväll.

För 6 person(er)

Ingredienser

0,5 ananas, färsk
150 g stekt rostbiff, i tunna skivor

Marinad:

1 lime, rivet skal + 1.5 msk pressad saft
1,5 msk fisksås
1,5 msk rapsolja
2 tsk råsocker
0,5 citrongräs, finhackat
1 färsk spansk pepparfrukt, finhackad
2 msk mynta, finhackad
2 salladslökar, finstrimlade

Tillbehör:

, färska myntablad

1. Blanda först marinaden genom att röra ihop samtliga ingredienser.
2. Lägg ut några rostbiffsskivor på ett fat eller tallrik och häll på marinad. Lägg på ett nytt lager med kött och marinad tills alla köttskivorna är täckta. Låt marinera i kyl minst 1 timme.
3. Ansa och skär ananasen i knappt cm-tjocka små skivor. Lägg ut dem på ett serveringsfat och lägg en bit marinerad rostbiff på varje skiva. Garnera med små myntablad.

Fler recept med: Övrigt, Smårätter