Drink med kombucha och limeblad

Drink med kombucha och limeblad har en spännande smak av limeblad och chili, och drinken blir härligt ingefärsspritsig av kombuchan.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 lime
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 8 limeblad - frysta
  • 1 kruka mynta
  • 16 cl vodka
  • 4 dl kombucha - med smak av ingefära
  • is - krossad

Gör så här

  1. Skölj limen noga i ljummet vatten. Skär dem i 8 bitar vardera. Kärna ur och grovstrimla chilin.

  2. Fördela lime, chili, limeblad, mynta och vodka i glas och ”muddla”. Fyll glasen med krossad is och rör om. Toppa med kombucha, rör om och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!